Rit 1 Brugge-Tournai

1 juni 2021 Eerste dag is steeds een beetje stressen. En ja het is een langere rit en ja de thermometer laat zich gelden met hogere temperaturen.

Maar wat een start. Meer verassend kon T Veldzicht niet uit de hoek komen.

Bedankt lieve mensen. Heb het en de hoop dat we jullie droompje kunnen realiseren. “We” is niet “ik” maar wel “jullie”daar ergens overal. Goede zielen die de bewoners van ‘T Veldzicht dit zeer graag gunnen.

Amaai wat voor een ontvangst
Wat een toffe plezante bende 👍😉
Proficiat met dit professioneel filmpje

De route die ikzelf vastlegde, bracht me eerst langs eerder drukke wegen tot Pittem, nadien door de landelijke stukjes Zuid West Vlaanderen.

Was verrast door de toch soms wel pittige kuitenbijters omgeving Zwevegem en Spiere.

rpt

Na Spiere gekozen voor de route langs de Leie tot in Doornik. Mooi landschap al blijken de jaagpaden wel iets hobbeliger wat een uitdaging is voor zowel enkele technische als menselijke onderdelen.

Uiteindelijk zonder problemen op bestemming gekomen en direct gestart met routine met oa wassen kledij…heb niks teveel bij….gelukkig kan het allemaal snel drogen , hoop ik maar😉

En ja onderweg waren er ook enkele fijne ontmoetingen….verwacht en onverwacht. Thanks Koen, Helena en Luc👍😉. Dries ook nog thanks voor de foto en filmpjes van o.a. het *uitrijden”.

En zij die me steentjes meegaven om te leggen aan het “ijzeren kruis” ik zal er goed zorg voor dragen. Prachtige gekleurde steentjes van ‘T Veldzicht 👍

Twee mooie steentjes T Veldzicht

Doornik is één van de oudste steden van België. De historische wortels van deze tweeduizend jaar oude stad reiken terug tot de Romeinse Oudheid. Van dit verre verleden heeft de stad veel, zelfs prestigieuze getuigen bewaard die ze met alle aandacht die ze verdienen, restaureert. Het pittoreske stadje is trots op haar twee monumenten die erkend zijn als UNESCO werelderfgoed: de kathedraal met de vijf klokkentorens en het Belfort..

Deze middeleeuwse stad heeft altijd duizenden pelgrims uit Vlaanderen en Noord-Europa ontvangen met bestemming: Santiago de Compostela

Belfort
Let op de schelpen

Het verblijf was in een gîte dicht bij de Grote Markt. Lange dag. Tomorrow another day👍😉

10 gedachten over “Rit 1 Brugge-Tournai

 1. Succes met uw pelgrimstocht.
  Er zullen moeilijke dagen komen en er zullen aangename, leuke en toffe dagen komen.
  Maar vooral geniet ervan en neem uw tijd.
  Met steun van uw supporters gaat het zeker lukken.
  Ik spreek uit ervaring.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: