Rit 5 Avrigny – Vigny

5 juni 2021. Vandaag een tocht van 81,2 km gepland heb er finaal 82 afgelegd.

Doortocht Île de France met na de grootschalige landbouw ook meer kleinschalige projecten en natuurlijk ook een opeenvolging van vele typische stille dorpen. Wel met zeer stevige hellingen naar de hoogvlakte van Clermont toe.

Nadien komen we in het Parc Naturel Régional du Vexin, iets kortere maar nog stevige klimmen en een zeer mooie en groene natuur. Vexin om te onthouden voor fietsvakantie.

Superstevige beklimmingen niet altijd langs grote wegen

Een tocht, niet door grote steden, maar wel boeiende dorpen zoals Clermont, Méru, Hénonville met haar mooie Chateau, Marines en Senteuil.

Mouy
Hénonville

De aanmoedigen en steun van de mensen blijft me wel opvallen en ontroeren. Zo stopte een dame haar wagen midden in de baan en vroeg of ze kon helpen…mogelijk zag ik er afgepeigerd uit na een “klimmetje”. Binnenspringen bij een bakker of kruidenierswinkeltje mag je niet laten liggen want voorzieningen zijn beperkt. De bakker met wat verder de foto van zijn winkeltje in Hénonville vroeg me om voor hem te bidden. Steeds ernstig en gemeend.

Bakker in Hénonville
Na bezoek bij bakker effe bijtanken

Finaal aangekomen in Vigny een lieftallig dorpje met op het Dorpsplein de woning van Chimène en Dominique. De dorpspastoor bracht me tot bij hen. Zeer vriendelijke aangename mensen hij een informaticus met een muziekpassie en zij kapster maar tevens air b@b uitbaatster. Tof verblijf.

Supermoe maar voldaan. Douche en dan wegglijden in rust.

Verblijf in Vigny
Dorpsplein in Vigny

2 gedachten over “Rit 5 Avrigny – Vigny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: