Stand van zaken                               

WEEK 8

Zal wekelijks een stand van zaken maken. Dit naast andere snapshots in de loop van de week.

1. Vastleggen van het grote plan.

Dit jaar leek me een ideaal moment om te vertrekken. Waarom?

Er zijn altijd tijdsmomenten in je leven die je beter passen. Een goeie maand wegknippen uit mijn beschikbaarheidskalender moet dit voorjaar nu wel lukken. Ook rekening gehouden met eerste communies, verjaardagen (in bijzonder van de kleinkinderen😊) en andere familiale aspecten is er, voor het groot verlof, wel een goed moment te vinden.

Uit de vele literatuur begreep ik dat de route die ik plande in 4 a 5 weken goed mogelijk was. Een 80 km per dag gemiddeld is een goede norm…blijkbaar. Zal het nog moeten ondervinden natuurlijk😊.

Het is dit jaar tevens een Heilig jaar (naamdag Jacobus de oudere op een zondag) en dus verwacht men veel pelgrims. Dit is nu immers 11 jaar geleden, tevens de 120ste maal sinds het ontstaan van de Camino.

De periode mei-juni is tevens ideaal. Minder druk, minder warm maar wel mogelijk nog koud op de hogere toppen van de” Pyrénées”.

Hopen tevens als 65+ gevacineerd te zijn.

Dus vertrek 10 mei en terugkeer 13 juni.

Heb tevens gekozen voor de Westelijke route van Clemens Sweerman. Kom daar met de vaste rubrieken (home/over) nog wel op terug.

De tocht zal ik in mijn eentje doen, dit om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke inleving te blijven. Met de fiets daar de afstand afleggen te voet ongeveer vier maanden vereist. En ja…fietsen is zeer aangenaam, is soms als vliegen door het landschap…soms toch 😉.

Heb na veel wikken en wegen ook beslist niet te kamperen. Ook hieromtrent meer in de vaste rubrieken later.

2. Het materiaal

Dit is nu mijn fiets

Thomson…nu mijn hybride fietske

Uitstekende fiets maar niet voor deze opdracht. Dus verwacht deze week een wat steviger ros. Stefaan Bonte van Xtreme bikes Brugge knutselt er eentje in elkaar.

Lijst van nodige bagage wordt continu bijgehouden. Regel is max 20 kg aanvullende belasting waarvan 3 l water. Dus 17 kg voor de bagage. Een redelijke uitdaging. Back to basic wordt de slogan.

Heb me tevens een tweedehands Garmin GPS GRX60 aangeschaft en abonnement voor Komoot, voor routeplanning.  Die tweedehands GPS is trouwens van iemand die ermee reeds naar Compostella geweest is. De zeer uitgebreide handleiding moet ik nog doorworstelen.                    Discussie en beschouwingen hieromtrent ook later in voorziene pagina’s.

3. Routeplanning

Zoals ik al zei volg ik de Westelijke Route. Gebruik hiervoor Komoot. Er zijn twee mogelijke houdingen. Ofwel plannen we zo weinig mogelijk vooruit. We plannen dan alleen de eerste dagen en zien dan wel, luisteren naar het lichaam…en plannen slechts enkele dagen vooruit dag per dag. Ofwel plannen we alles lang vooruit…reserveren logement op voorhand waar kan…en regelen reeds de terugvlucht. Keuze dus tussen flexibiliteit en zekerheid, tussen vrijheid en gerustheid.

Men raad de flexibele methode aan. Dichtst bij de spirit van de “tocht”.

Maar dit jaar is geen gewoon jaar. Vrees is dat er enerzijds minder logement beschikbaar in de Spaanse albergues door veiligheidsregels Corona en anderzijds dat er meer pelgrims zijn wegens het Heilig jaar en het mislukkken van 2020. De Spaanse toerismedienst geeft aan meer vooruit te plannen.

Momenteel zijn alle stops gepland via booking.com en airbnb wel steeds met annuleringsoptie. In de huidige faze worden per stop alle pelgrimalbergues en -gites opgelijst en gecontacteerd voor verificatie beschikbaarheid. Indien voldoende alternatieven beschikbaar wordt eventueel de bestaande reservering geannuleerd. Objectief blijft om zo veel als mogelijk met de andere pelgrims te integreren. Wel met enkele dagen van privacy in hotel of b&b.

Plan ook rustdag in Leon, Burgos en Santiago de Compostela.

4.Training

Opbouw naar afstand, naar hoogtemeters en naar belasting met bagage en finaal naar dagritme. Grote uitdaging…

Tot heden tweedagelijkse training naar afstand 50 tot 80km.

Blijft mijn grootste uitdaging….maar geloof er wel in.

NOG 11 WEKEN TE GAAN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: