Stand van zaken

WEEK 10

Training en nadenken over de paklijst

Heb me een strikt programma opgelegd waarbij er een opbouw is in frequentie/afstand en meegenomen “bagagelast”. Deze week de eerste maal met “last” in de Ortliebs. We gebruiken hiervoor zout in cilindervormige verpakking. Niet duur en gemakkelijk hanteerbaar. Per pak 750 gr. Momenteel 10 kg. Uiteindelijk wil ik komen tot 20 kg. Het maximum aan bagage dat er mee op tocht zal genomen worden. Natuurlijk hoe minder hoe beter. Jenny volgt de paklijst van dichtbij op en zal straks kijken hoe een en ander het best wordt verdeeld.

Op zoek naar albergues

Corona verplicht een meer geplande aanpak. Momenteel is de tocht in etappes verdeeld en werden al de verblijven voorlopig gepland in Hotel/B&B/ airB&B met annuleringsoptie. Om zeker in Spanje, zo dicht mogelijk bij de fundamentele beleving te komen ben ik deze week , voor diverse etappes, op zoek gegaan naar een alternatief logement in albergues ( pelgrimverblijven alleen toegankelijk met credential) . Deze contacten zijn iets minder standaard, maar wel authentiek en je voelt van de uitbaters wel heel veel sympathie en heel veel goesting om opnieuw peligrinos te mogen ontvangen. Voor Spanje zal dit de volgende weken wel lukken. In Frankrijk is het moeilijker beschikbare pelgrimverblijven te vinden, Speurtocht gaat verder.

Albergues

Verjaardag

69 worden is wel een prestatie, je kan er alleen maar dankbaar voor zijn. Van eenieder tocht-gerichte attenties ontvangen. Was bijzonder verrast met het reisdagboekje dat ik kreeg van de kids (Louise en Manou) voor leuke en misschien ook minder leuke verhalen van onderweg.

Marathon

28 maart zullen de twee zoons Geert en Dries, deelnemen aan een Marathon in Gent. Ze zijn al maanden fanatiek bezig zich voor te bereiden. Het zal hun eerste Marathon zijn. Respect voor het aangaan van zulk een “challenge”. Tof dat ze in Corona-tijd uitdagingen zoeken en ook aanpakken.

Corona

Hoe meer de weken verstrijken hoe meer de spanning stijgt. We blijven positief en volgen alles van dicht bij op. Van het Vlaams Genootschap krijgen we goede informatie via hun maandelijks tijdschrift “Hola”. Hopen dat begin mei de grenzen stilaan open gaan!!

NOG 9 WEKEN TE GAAN

2 gedachten over “Stand van zaken

  1. De voorbereiding is al de helft van de fun. De opwinding, het onbekende, de verwachtingen, de reiskriebels,… jouw initiatief is inspirerend en we volgen in jouw wiel mee.

    Like

    1. Zeker weten Christophe. Echter door de relatief korte voorbereidingstijd dienen dingen parallel te gebeuren. Wanneer je kilometers aflegt kun je nadenken maar niet uitvoeren. No time to waste dus…maar wel uitdagend👍😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: