Stand van zaken

WEEK 14

Corona

Sinds begin van de week zitten we in een nieuwe periode van beperkingen. Momenteel houdt 19 april nog stand als moment waar we de nationale grenzen mogen overschrijden.

Beperkingen in Frankrijk tot 2 mei zorgen dan weer voor twijfels.

Dagelijkse opvolging van alle relevante sites is nodig om stilaan te komen tot beslissingen.

Nog steeds geen uitnodiging ontvangen voor vaccinatie. Hebben ons wel in Brugge op de reservelijst geplaatst en zijn ingeschreven op het Burgerprofiel Vlaanderen.

Heb wel beslist dat er slechts één uitstel komt mn naar 1 juni. Die beslissing nemen we wanneer opportuun. Verandering planning vereist herplannen van alle logementen, dit is een groot werk zeker nu in Coronatijden met diverse capaciteitsbeperkingen.

Een verder uitstel naar latere periodes dit jaar overweeg ik niet wegens “te warm of kortere dagen”. Dus indien niet 1 juni dan volgend voorjaar.

Lets hope!

Paklijst

Hebben veel tijd besteed aan het verder afwerken van de paklijst.

Hierbij hebben we tevens de verdeling over de verschillende reistassen opgesteld. Jenny haar plan heeft me overtuigd.

Binnenkort zullen we dit in praktijk evalueren en zien waar we komen qua gewicht. Target max17 kg bagage inclusief reistassen en 3 bidons.

Training

Voorbije periode getraind met maximale belasting. Alles inbegrepen “bagage” en reistassen 22kg. Het was duidelijk met een sterke tegenwind is dit te zwaar. Vanaf heden moet trainen met 5kg lichter. Verwachten dat de werkelijkheid niet zwaarder zal zijn. Het is simpel het moet zo zijn willen we erin lukken.

Het is ook duidelijk verschillende dagen opeenvolgend 80 km of meer, zal ook zwaar in mijn energiebuidel tasten.

Enkele jaren geleden voor de beklimming van de Ventoux had ik een zeer strikte voedingsdiscipline. Besef dat, ook al zijn de te leveren prestaties anders, ik ook hier zal moeten zorgen voor de nodige Carbon en ISO- toevoer. Broodje van bij de bakker zal niet genoeg zijn.

Marathon

Geert en Dries zijn in hun uitdaging gelukt. Al was het mogelijk om veel excuses te gebruiken, toch hebben ze gewoon doorgebeten. Chapeau!!

Logementen

De voorbije weken de logementslijst verder geactualiseerd, voornamelijk in Frankrijk, met enkele nieuwe interessante pelgrimverblijven zowel georganiseerd op gemeentelijk niveau als vanuit de religieuse gemeenschap,

Er is hier nog wel wat werk om in Spanje de nodige alternatieve albergues te vinden anders dan hotel/b&b via booking.com/airb&b.

NOG 5 WEKEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: