Stand van zaken

WEEK 18

ROADMAP klaar

Alle logementen zijn definitief herpland. Het is een mooie mix van diverse vormen van verblijf, gaande van hotel naar B&B, gîte, albergues en zelfs een “jeugd”-herberg. Een afwisseling van gezellig in een

groepsverblijf maar ook van tijd tot tijd de nodige privacy.

De routes worden nu definitief uitgetekend. De volgende dagen wordt alles geladen in de “dedicated” smartphone met Komoot en de GPS met basecamp.

Heb aanvullend ook enkele bufferdagen meer toegevoegd, verspreid over het traject.

Foto door Charl Durand op Pexels.com

VAN DUUR NAAR INTERVAL

De voorbije maanden werd er vooral getraind op uren op de fiets. Vanaf nu gaan we een stapje verder en doen we tijdens de ritten aanvullend interval training met als bedoeling beter in staat te zijn voor het overwinnen van “terreinvariaties”. Binnenkort zullen we ook nog de Catsberg onveilig maken.

COVID

Eerste prikje achter de rug. Volgende vaccinatie 2 dagen voor mijn vertrek.

Covid heeft nog wel een grote impact op “onderweg”. De geplande versoepelingen in Frankrijk maken alles wel wat meer leefbaar. Hebben natuurlijk nog wel een recente (72 hr) PCR nodig en een verklaring op eer dient opgesteld en een avondklok om 2100. Nu denk dat ik meer dan ooit nood zal hebben aan recuperatietijd☺

De ongerustheid blijft of tijdig de Spaanse grenzen open gaan. Probleem Is dat alle regio’s eigen beperkingen kunnen opleggen. Hopen dat medio juni er toch een ommekeer komt.

De invoer van een vaccinatie-paspoort kan zeker helpen één en ander eenvoudiger te maken. Nu moet ik ook een PCR-test hebben voor aankomst in Spanje. Dus zal in Oleron St Marie op zoek moeten naar een testcentrum. Moeten tevens beseffen dat in Spanje elke regio zijn eigen regels kan opleggen. Zo zal ik 5 regio’s moeten doorkruisen.

Foto door Yaroslav Danylchenko op Pexels.com

PODCAST starting

Gestart met de historische achtergrond van de Camino. De volgende weken nog enkele afleveringen. Begrijp dat er mensen zijn die er naar luisteren tijdens de afwas of in de wagen. Is een voortdurend leerproces, hoop meer en meer de kwaliteit te verbeteren. Jullie feedback en suggesties worden zeer gewaardeerd.

Foto door Pixabay op Pexels.com

NOG 4 WEKEN TE GAAN

Eén opmerking over 'Stand van zaken'

 1. Dag Frank

  Wat een organisatie.
  Met de corona is het wel opletten.

  Vriendelijke groeten Rosa

  Verzonden vanaf mijn Galaxy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: