Rit 6 Vigny – Chartres

6 juni 2021. Vandaag rit gepland van 94.4 km, finaal 95,6 afgelegd.

Na een aangenaam verblijf bij het gastgezin maak ik me klaar om te vertrekken irichting Chartres. De gastvrouw wuift me uit, niet alvorens, staande voor mij, in gebedshouding, te vragen mij te beschermen.

Een tocht langs weer vele stille dorpjes, zoals Théméricourt, Mézières, Adainville en Maintenon in het immer groene dal van de Seine en de Dure. De laatste kilometers richting Chartres gaan over fietspaden langs deze Dure. De hitte blijft een grote uitdaging, onderweg is het steeds uitkijken naar winkeltjes om me te bevoorraden met fruit en zoete dranken. Terrasjes waar ik even een frisse slok kan drinken zijn uitzonderlijk. Onderweg zal vanaf vandaag waarschijnlijk geregeld aan een deur aangebeld moeten worden, voor het vullen van de bidons. Iedereen is gedienstig en zeer begripvol.

Arnouville les-Mantes
Théméricourt
Maitenon

Bij het binnenrijden van Chartres ben ik onmiddellijk onder de indruk van de imposante kracht van de Kathedraal op de stad.

Chartres

Deze avond verblijf ik in een jeugdherberg in Chartres. Gezien ik blijkbaar de enige gast ben, heb ik een vierpersoonskamers (basis uitvoering) voor mezelf.

Men laat hier ook jonge van geest toe👍😉

Eén opmerking over 'Rit 6 Vigny – Chartres'

  1. Mooie beelden en fijn dat er beeld- en klankmateriaal aan toegevoegd is. Herkenbare ‘beleving’: terwijl je trapt, uitzien naar de volgende halte en naarmate die dichter komt, versterkt het gevoel om misschien beter door te rijden …. Bij de nabeschouwing kom je meestal tot de conclusie dat het geen goed idee was om toch door te kachelen. Ook al kunnen de beentjes het nog aan, het zitvlak en de geest hebben ook behoefte aan tussenstops. Goede moed commander & stick to your plan zou ik zeggen. Zie al uit naar het volgende verslag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: