Rit 11 Payroux- Angoulême

11 juni 2021: Vandaag rit gepland van 86.5 km. Finaal 88.9 km afgelegd

Deze rit trekt door aangegeven pelgrimroutes zoals dit nu meer en meer gebeurd. Dit door dorpen en steden met prachtige namen, die soms klinken als korte gedichtjes. Zoals La Chapelle-Bâton, Charroux, Nanteuil-en-Vallée, St.Amant-de-Bonnieure, Ruelle-sur-Touvre en Angoulême.

Vanaf Charroux weer korte fikse hellingen. Afwisseling van bossen, open velden en hier en daar wijnbouw. Het traject blijft golvend tot Aubeterre-sur-Dronne.

Onderweg werd ik plots verrast door een jonge stem die me in het Vlaams aanriep. Het was IDE een jonge arts, neurologe, uit Leuven. Ze was ook onderweg naar Compostella, dit binnen een organisatie van cohousing, waarbij fietsers elkander onderdak verschaffen. Ze was duidelijk minder beladen. Samen hebben we verschillende kilometers afgelegd, fijne verfrissende ontmoeting. Respect dat ze dit zo aanpakt, zonder veel scrupules. Ze stond wel onder tijdsdruk en heeft dan doorgezet. Fijne ontmoeting die de kilometers korter maken.

Charroux, was een belangrijke bedevaartsoord met vele relikwieën. Nu alleen nog getuigen. Zoals de bijzondere toren die deel was van een enorme abdijkerk van de abdij van St Sauveur, een van de grootste in het rijk van Karel de Grote.

Merk hier ook een bijzondere houtconstructie, zijnde een overdekte markt.

In Angoulême verblijf ik in het ” Maison Diocesane”. Ik wordt opgevangen door een vriendelijke secretaresse die me een rondleiding geeft in dit indrukwekkend gebouw. Ze overlaadt me met codes voor diverse toegangen. Eenvoudig omdat ik de enige zal zijn die in dit ganse kloostergebouw zal verblijven deze nacht. Mijn kamer is beperkt en sober maar voldoende en verdrinkt in een ruimte van het ganse gebouw met gaanderijen en mooie binnentuin. Bijzondere ervaring. Ben wel gecharmeerd door het geschonken vertrouwen. Schrok wel van de wel imponerende sleutelhanger.

Na een gezegende nacht was ik de volgende dag klaar om Angoulême kort te verkennen.

Angoulême een stad in het zuidwesten van Frankrijk, de hoofdstad van het departement Charente.

2 gedachten over “Rit 11 Payroux- Angoulême

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: