Rustdag Léon

30 juni 2021: Vandaag genieten van mijn laatste rustdag voor Santiago. De volgende dagen zullen, na de hoogvlakte, de bergen me opnieuw meer en meer gaan uitdagen. Voel een zekere spanning en besef dat ik klaar moet zijn voor de finale. Nu goed je batterijen opladen Frank.

De hostel waar ik verblijf is zoals steeds eenvoudig maar goed in orde en hygiënisch. Het is steeds wel zoeken voor een goede oplossing voor mijn fiets. Nu staat hij op het eerste verdiep in een achterkeuken. Dus geregeld samen met mijn “bullske” in de lift.

Deze ochtend even de stad verkennen. Gelukkig heb ik in de rustplaatsten, waar mogelijk, steeds een verblijf dicht bij het centrum gezocht. Via de rotonde met het indrukwekkende standbeeld van Ordoño II wandel ik via de hoofdlaan richting Kathedraal.

Luister en kijk ook naar de filmpjes met de online reporter😉

De stad León is de hoofdstad van de provincie León in de autonome gemeenschap van Castilië en León. León ligt op 841 meter hoogte op de Spaanse Hoogvlakte.

Al was het ontbijt in de hostel in orde, toch kunnen geuren en kleuren me opnieuw verleiden.

Léon niet zo groen en intiem als Burgos, maar wel statig en fier. Zalig om in de verkeersvrije straten te genieten van kleur, gezelligheid en stadsstilte.

Aan de Plaza de San Marcelo staat Casa Botines, een van de eerdere werken van Antoni Gaudí uit 1891-1892. Gaudí bouwde dit woonhuis met magazijn in opdracht van Joan Homs i Botinàs. Tegenwoordig is het modernistische gebouw, dat een middeleeuwse uitstraling heeft en tal van neogotische kenmerken in gebruik door Caja España (een grote Spaanse bank).

Casa de botines van architect Gaudi

Stadsdiensten zijn druk in de weer om huisgevels te behangen met overladen bloembakken.

De Kathedraal zuigt alle aandacht naar zich toe. Stralend imposant bouwwerk met explosief mooie glasramen. Het is waarlijk genieten van de dansende kleuren. Meer dan 1800 vierkante meter schitterende lichtinval heeft door de grotendeel originele glas-in-lood ramen

De Gotische kathedraal uit de 13e eeuw is de bekendste bezienswaardigheid van León. Bijna een eeuw lang werd aan deze kathedraal gebouwd.

bsh
bsh

Nu nog even dwalen door “Léon in the evening” op zoek naar een versterking van de inwendige mens.

Wanneer de avond valt geniet ik nog in stilte van het bruisende samenzijn van mijn tafelburen, een Spaanse enthousiaste familie.

Na een ontspannen rustdag, klaar voor de finale.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: