Rit 21: Puente-la-Reina/Gares -Navarette.

23 juni 2021: Vandaag gepland 82 km af te leggen. Finaal heb ik er 86 km afgelegd omdat ik op het einde van de rit een bijzonder avontuur beleefde.

Vandaag wel tijdig vertrokken uit de albergue wil immers wat tijd nemen om enkele impressies van Puente la Reina in me op te nemen.

Puenta la Reina Rua Major

Voornaamste monumenten vindt je langs de centrale hoofdstraat.

Puenta la Reina El Crucifijo

De Eglisé El Crucifijo (1300) ligt aan de ene kant van de Rua Major. De beroemde boogbrug, die meer dan 9 eeuwen oud is ligt aan de andere kant van de Rua Major.

Puente la Reina El Crucifijo
Puente la Reina El Crucifijo
Puenta la Reina Bogenbrug

Tussenin ligt nog de St Jacobskerk (14de eeuw) met het mooie beeld van St Jacob.

Puenta la Reina Sint Jacob

De passage over de boogbrug voel ik aan als een belangrijke sacrale stap richting Santiago.

Puenta la Reina Bogenbrug
Puenta la Reina Bogenbrug
Puenta la Reina Bogenbrug
Puenta la Reina Bogenbrug
Puenta la Reina Bogenbrug

Vandaag doorkruisen we volgende dorpen en steden. Estella, Los Arcos,Torres del Rio, Viana, Logroño. De Navarra streek zullen we in Viana verlaten en volgen dan de vallei van Rio Ebro in de Rioja streek.

De route is wel een opeenvolging van steil klimmen en snel dalen. Het heuvelachtig groene landschap met wijngaarden wisselen af met graan-en maïsvelden.

Onderweg blijven we Caminosymbolen ontmoeten.

Estella is een mooie iconische plek, belangrijke etappeplaats voor pelgrims. Een stad met indrukwekkende kerken en paleizen.

Estella
Estella

Zoals in Pamplona stormen in augustus de stieren door de straten.

Estella Pelgrimsbrug
Estella

De Rioja mooie streek met beroemde wijnen

De Rioja-streek

Richting Logroño volg ik de Caminoroute voor stappers. Mooi maar steeds uitdagend voor zwaar bepakte fietsers.

Camino Francès

Tijdens de passage van dit deel van de route moet ik uitwijken en verlies mijn evenwicht. Gevolg verstuikte pols en open wonden aan de rechterkuit. Met mijn EHBO-kit probeer ik de wonde zo goed als mogelijk te ontsmetten. Zou normaal moeten genaaid worden vrees ik, maar kies voor een zelfverzorgende optie. Wil tijdig in mijn albergue zijn.

Camino Francès

Logroño de hoofdstad van Rioja.

Logroño centrum
Logroño de 12de eeuwse brug over de Rio Ebro

Onderweg korte ontmoeting met Waals/Portugees koppel. Ze waren, met de fiets, onderweg van Porto naar Rome. Man wou absoluut geen foto’s. Stel vast dat meeste pelgrims zeker de stappers niet graag, tijdens het stappen, gefografeerd worden.

Oud-Castilliē

Met mijn incident heb ik tijd verloren en de avond valt. Omstreeks 2100 nader ik tot op een 3 tal km Navarette. Plots stel ik vast dat de route geblokkeerd is. Ga op zoek naar alternatieven maar stuit steeds op een nieuwe wegblokkade enerzijds en de autostrade anderzijds. De ondersteuning door Jenny die me kan volgen met livetracking is plots erg belangrijk. Alle opties worden geprobeerd, maar de nacht valt en ik tast letterlijk in het duister. De pijn na de val en de groeiende onzekerheid, maken me ongerust. Begin opties, zoals in een slaapzak onder de sterrenhemel, te overwegen. Na een tijd ronddwalen in het pikkedonker vinden we een klein wandelpad. Dit pad is wel niet echt geschikt voor fietsers. Grote stenen, putten, geen verlichting kortom een bijzondere uitdaging voor fiets en fietser. Heb echter geen keuze en zoek mijn weg, hopend dat mijn fiets me niet in de steek laat. Finaal bereik ik veilig maar vermoeid omstreeks 2300 mijn albergue.

Gezien het late uur laat men mij niet meer binnen. Begrijp dit enerzijds wel, andere pelgrims mogen niet gestoord worden, anderzijds had wel enig meeleven verwacht en eventuele hint voor een nabij gelegen logement. Uiteindelijk vind ik nog onderkomen in een fijn hotel met een vriendelijke receptionist die me uit de nood helpt. Enigszins gehavend, maar toch tevreden dat uiteindelijk alles veilig verlopen is, kruip ik in mijn welgekomen bedstee. Ook thuis bedankt voor de afstandsondersteuning. Die livetracking bleek plots erg nuttig voor een eenzame fietser.

Navarette hotel San Camilo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: